8026 CTS

De nagelnieuwe JCB 8026 CTS-minigraafmachine is onze allereerste machine met standaard zwenkstraal in de klasse van 2,5 tot 3,5 ton. Dankzij het transportgewicht van 2,7 ton is het één van de grootste graafmachines die u achter een voertuig van 3,5 ton kunt slepen. De machine lijkt op veel manieren op de 8025, maar werd op belangrijke gebieden verbeterd.

Deze JCB minigraafmachine wordt aangedreven door de nieuwe dwarsgemonteerde Perkins-motor uit de 400-serie, die voldoet aan Tier IIIa, 18,4 kW levert en een koppel heeft van 96 kN bij 1800 tpm. Deze machine heeft een zwenkstraal die 470 mm groter is dan de 8025 ZTS en biedt in combinatie met een erg laag zwaartepunt een hefvermogen dat 19% hoger is dan de marktleider.

De kokervormige giek en dipper aan het graafuiteinde van de 8026 CTS compacte graafmachine kunnen 2,74 m diep graven, hebben een bereik van 4,77 m en een storthoogte van 3,22 m. Uitstekende bakrotatie en toonaangevende opbreekkrachten zorgen voor een goede productiviteit. Voor de veelzijdigheid kunt u hamers, verdichtingsplaten en meer met gemak aanbouwen.
 
Intussen gebruikt een nagelnieuwe onderwagen 3 onderrollen, 1 bovenrol plus Heavy Duty-rupsgeleiders en spanners voor het smeren van de rupsen.

Dit is slechts een klein deel van de voordelen van de JCB 8026 CTS-minigraafmachine.

Specificaties

Bedrijfsgewicht
2867 kg
Max. graafdiepte
3,05 m
Max. motorvermogen
18,4 kW

COMFORT

De cabine van de 8026 CTS is ongebruikelijk groot voor een minigraafmachine.

De toegang bestaat uit een brede deur die binnen de draaistraal kan worden vergrendeld zodat u met open deur kunt werken. Om toegang tot deze JCB minigraafmachine gemakkelijker te maken, scharniert het linker bedieningspaneel naar boven en zit er geen linkerpedaal in de weg.

Er is meer beenruimte, de stoel kan 50 mm verder worden aangepast en er is meer opbergruimte dan in de 8025. Bovendien verlagen de rubberen bevestigingen de trillingen en is het geluidsniveau binnenin slechts 77 dBa.

De stoelpositie is volledig instelbaar voor maximaal comfort en er is een efficiënt verwarmingssysteem. U kunt het bovenste deel van de voorruit dankzij de gasveren moeiteloos naar boven klappen. Ook het onderste deel van de voorruit kan worden weggenomen. Bovendien is de volledige cabineframe geïsoleerd ten opzichte van het zwenkframe voor minimale trillingen.

Kort samengevat: de JCB 8026 CTS compacte graafmachine is een comfortabele favoriet.

DUURZAAMHEID EN ONDERHOUDSGEMAK

Net als bij de 8025 is de nieuwe JCB 8026 CTS-minigraafmachine ontworpen om te voldoen aan de vereisten van de klanten voor ongeëvenaarde toegang voor onderhoud en lange onderhoudsintervallen van 500 uren.

Aan de buitenzijde is er nu een robuust, zwart, gegoten contragewicht om de achterzijde te beschermen. We hebben de hoogte van de draaikranstoren met 35 mm verlaagd voor extra stabiliteit.

We hebben ook de rupsen op de 8026 CTS JCB minigraafmachine verbeterd. 250 mm Bridgestone-rupsen met kleine steek verlagen het geluid en de trillingen en zijn erg duurzaam.

Smeerpunten aan één kant van de pennen van de arm vereenvoudigen het smeren. Er is eveneens uitstekende toegang tot het hydraulische kleppenblok onder de zijdelings openende motorkap en we hebben de nieuwste sluitringen gebruikt in het hydraulische systeem van deze machine voor extra duurzaamheid. De twee motorkappen met gasveren bieden uitstekende toegang tot de motor.

PRODUCTIVITEIT EN CONTROLE

De serie minigraafmachines van JCB is ontworpen met productiviteit in gedachten.

De 8026 CTS heeft Nachi-motoren met automatische kickdown voor een vlottere werking bij het om de as draaien en het verplaatsen van materiaal. De rijsnelheid en de trekkracht in één versnelling zijn daarom toonaangevend bij 5 km/u (11% hoger dan de 8025) en 25,02 kN.

Om een passend hefvermogen te bieden, hebben we een Maxi-lift hefcilinder op deze JCB minigraafmachine geplaatst. U kunt de voorzijde van de machine op het dozerblad optillen, zelfs bij het overslaan van de motor, op maximaal bereik met een lading van 770 kg. Dit is uniek voor onze machine.

De 8026 CTS compacte graafmachine heeft ook ons nieuw EV31 hydraulisch kleppenblok dat 4 grote voordelen biedt. Door de langere spoelen kan de machine vloeiender worden bediend; ladingen kunnen beter worden vastgehouden; er kunnen meerdere functies worden uitgevoerd tijdens het rechtdoor rijden en alle hydraulische services zijn volledig geïsoleerd.

Om brandstof te besparen gebruikt de 8026 CTS een kleinere versie van de motor van de 8025 (met even hoog koppel). Dankzij onze andere innovaties is de productiviteit nog steeds toonaangevend. Dat betekent een stijging in efficiëntie van 8%.