8310

De JCB Fastrac 8310 is een perfecte combinatie van hoog vermogen, opmerkelijke efficiëntie, ultieme veelzijdigheid en toonaangevende veiligheid en comfort. Dit betekent dat de machine u echt kan helpen ongelooflijke productiviteit en een hoger rendement te bereiken.

De JCB Fastrac is de eerste tractor ter wereld met vering op alle wielen. Dit leidt tot minder verdichting, meer grip zonder 'power hop', een grotere nauwkeurigheid van de GPS en meer comfort voor de machinist. Dit maakt rijsnelheden mogelijk van wel 70 km/u met ABS-truckremmen om veilig te stoppen.

Het vermogen en koppel van de JCB Fastrac 8310 is formidabel: 306 pk (228 kW) en 1310 Nm voor maximale productiviteit. De 8,4 liter-motor genereert dit reeds bij lage toerentallen, wat brandstof bespaart en het geluidsniveau terugdringt tot ongeveer het laagste op de markt. Met de uiterst geavanceerde V-TRONIC continu variabele transmissie met dubbel bereik kunt u het toerental aanpassen voor optimale prestaties of brandstofzuinigheid.

Als kers op de taart heeft de JCB Fastrac 8310 de beste cabine in de industrie. De cabine is ruim, stil, comfortabel en zit vol technologie die de productiviteit verhoogt.

  • 8,4 liter Sisu-motor die een vermogen levert van 306 pk (228 kW) en een koppel van 1310 Nm
  • Hefvermogen achter 10.000 kg
  • Topsnelheid 70 km/u
  • V-TRONIC-transmissie met Activ Traction
  • Unieke volledige vering
  • ABS-remmen met dubbele remklauwen op elk wiel
  • De meest comfortabele cabine in de industrie

Specifications

Maximaal motorvermogen
228kW
Koppel
1310Nm
Maximale rijsnelheid
70kKm/h

MINIMALE BEDRIJFSKOST

De JCB Fastrac 8310 heeft ondanks zijn hoge productiviteit erg lage bedrijfskosten. Onze brandstofzuinige motor minimaliseert het verbruik en het uiterst nauwkeurige GPS autosteer-systeem haalt het maximale rendement uit uw zaden, meststoffen en brandstof omdat maar één keer een gang hoeft te worden gemaakt over uw land.

 

Om zeker te zijn dat u maximaal rendement uit uw 8310 haalt, hebben we deze gebouwd voor betrouwbaarheid en onderhoudsgemak. De 20 jaar ervaring van JCB Fastrac vertaalt zich in dagelijkse controlepunten op grondniveau, een wegklapbare koeleenheid en externe remmen.

 

Uiteraard is de JCB Fastrac 8310 een interessante investering dankzij zijn uiterste veelzijdige aard; doordat de machine kleiner, wendbaarder, comfortabeler en sneller is dan de concurrenten, kunt u de machine het hele jaar door vaker gebruiken. Het is echt een gespecialiseerde allround-machine, van transport tot wintertaken.

 

De verfprocessen en afwerking van de onderdelen zijn van dezelfde kwaliteit als bij een wagen, wat betekent dat uw 8310 er na duizenden uren nog steeds als nieuw uitziet. In combinatie met de legendarische prestaties betekent dat een mooie restwaarde.

ONGEËVENAARDE PRODUCTIVITEIT

De prioriteit voor elke tractor is maximale productiviteit. De JCB Fastrac 8310 brengt productiviteit op een ongezien niveau. Het unieke volledige-veringsysteem van JCB biedt ongeëvenaarde grip, tractie, comfort, rijgemak en veiligheid tot een snelheid van 70 km/u.

De productieve Sisu-motor voldoet aan Fase 3b/Tier 4i en levert zoveel vermogen (306 pk/228 kW) en koppel (1310 Nm) dat u meer kunt bereiken met grotere uitrustingsstukken en bijgevolg minder brandstof verbruikt in minder gangen.

De oneindig variabele V-TRONIC-transmissie van de JCB 8310 kan mechanisch worden bediend met de joystick of automatisch met de instellingen voor cruise control zodat deze steeds optimaal werkt en maximale uitvoer geeft voor een minimale invoer.

Dan is er nog Activ Traction – nog een unieke JCB Fastrac-innovatie – die alle vier de wielen bewaakt en automatisch het motortoerental aanpast om wielslip te voorkomen.

SUPERIEURE EFFICIËNTIE

Om zeker te zijn dat u elke druppel brandstof optimaal gebruikt, is de JCB Fastrac 8310 gebouwd voor ultieme productiviteit en efficiëntie. De innovatieve Sisu-motor voldoet aan Fase 3b/Tier 4i en gebruikt een efficiënte verbranding en SCR (Selective Catalytic Reduction) om het brandstofverbruik en de emissie aanzienlijk te verlagen. U heb nog steeds alle vermogen en koppel dat u nodig hebt van een zware tractor.

De 8310 gebruikt de nieuwste technologie om efficiënt grote uitrustingsstukken te gebruiken. Met GPS kan de JCB Fastrac bijvoorbeeld een akker bewerken in een minimaal aantal gangen en zo de invoerkosten met wel 10% verlagen. De Headland Turn Assist (HTA) van JCB helpt u samen met een aantal automatische cruise controls het meeste te halen uit uw 8310.

De volledige ophanging van de JCB Fastrac 8310 verlaagt de verdichting en dringt de kosten zo verder terug. Dit betekent ook ultieme grip, wat het vermogen maximaal benut. Dit leidt tot minder slijtage van de banden en nog meer brandstofefficiëntie.

SUPERIEURE VEILIGHEID

De JCB Fastrac 8310 is een uiterst krachtige machine. Om zeker te zijn dat u en uw investering goed zijn beschermd, hebben we enkele belangrijke veiligheidsfuncties voorzien.

Dankzij de unieke volledige vering en de framestructuur is de 8310 veilig te besturen en controleren in elke situatie, ook bij hogere snelheden.

Bovendien hebben we premium ABS-standaardremmen voor EU-trucks geplaatst. Deze zijn extern gemonteerd voor een betere koeling, ze gaan het vervagen tegen en ze voorkomen dat de olie vuil wordt. Ze zijn ook snel, eenvoudig en goedkoop te onderhouden.