1T-2

De wendbare JCB 1T-2 bouwplaatskipper is tijdens uitvoerige productieprocessen uitgerust met robuuste componenten en daarmee gebouwd om de uitdagingen van de verhuurmarkt te kunnen doorstaan.

  • Smalle totale breedte (1 meter met smalle banden)
  • Uitstekende mechanische 16,1 kW Perkins-motor
  • Ontwerp met hoge rand biedt extra bereik
  • Eenvoudig te gebruiken hydrostatische transmissie met de individuele wielmotoren
  • Volledig stalen constructie, gebouwd voor de veeleisende klussen van de verhuurmarkt
  • Uitgerust met veiligheidsfuncties zoals een tweetrapsvergrendeling en een Hi-Viz rolheupgordel

Specificaties

Laadcapaciteit
1000 kg
Onbeladen gewicht
1515 kg
Max. motorvermogen
16,1 kW

GEBRUIKSGEMAK

JCB 1T-2 bouwplaatskippers hebben eenvoudig te gebruiken bedieningselementen (zoals in een personenwagen), een overzichtelijk dashboard en geen versnellingspook of koppelingspedaal. Het eindresultaat is een betere toegang en eenvoudiger gebruik. Nieuwe machinisten hebben deze kipper zo onder de knie.

De hydrostatische transmissie biedt een vloeiend en ononderbroken motorvermogen, hoge rijsnelheden, uitzonderlijke terreinprestaties, uitstekende grip en veilige bediening.

Door de actieve hydrostatische remtechnologie werkt uw kipper nog beter op hellingen.

Eenvoudig en snel onderhoud is van essentieel belang bij elke verhuurmachine. Daarom biedt de 1T-2 bouwplaatskipper van JCB eenvoudige servicetoegang tot alle gebieden vanaf grondniveau met een kantelbare zitting.

De zitting is gemonteerd op zwaar uitgevoerde scharnieren en kan worden vergrendeld voor extra veiligheid.

Maximale wendbaarheid dankzij het uitstekende zicht rondom.

KWALITEITSCONSTRUCTIE EN BETROUWBAARHEID

Er is veel expertise en innovatie te pas gekomen aan ons nieuwe assortiment JCB bouwplaatskippers. De kippers zijn uiterst robuust, duurzaam en gebouwd om elke klus op de huurmarkt te klaren.

Met uiterst moderne productieprocessen, zoals gerobotiseerd frezen, een precieze laktechnologie en innovatieve assemblagetechnieken behalen we de allerhoogste bouwkwaliteit.

De precisiebewerkingstechnieken zorgen voor nauwe toleranties en een nauwkeurige plaatsing van de pennen en bussen van uw 1T kipper.

Uw nieuwe JCB bouwplaatskipper is gebouwd in het Verenigd Koninkrijk en profiteert van de resultaten van een eindige-elementanalyse en uitgebreide tests die een superieure structurele sterkte en duurzaamheid garanderen. Tests in een koelcel garanderen dat de machine ook bij temperaturen tot -15˚C start, wat verdere gemoedsrust biedt.

Het gelede chassis en de bakken zijn zwaar uitgevoerd en schadebestendig, zodat uw machine tegen alles bestand is. Bovendien knikken en kantelen deze bouwplaatskippers in het midden, waardoor ze zelfs op de meest veeleisende locaties uiterst stevig en betrouwbaar zijn.

De JCB 1T-2 kipper’heeft zijn sterkte te danken aan de toonaangevende dikke stalen zijwanden en zware stalen voor- en basisplaten. Daarmee is hij gebouwd voor de veeleisende klussen van de verhuurmarkt.

 

ULTIEME PRODUCTIVITEIT

De JCB 1T-2 bouwplaatskipper is ideaal voor krappe toepassingen, zoals woning- of tuinbouw, en door de hoge rand kunt u gemakkelijk storten in een standaard afvalcontainer. De machine kan ook worden uitgerust met smalle banden, zodat u door standaard deuropeningen van 1 meter kunt rijden.

U kunt de maximale hoeveelheid materiaal per lading verplaatsen, omdat alle bouwplaatskippers van JCB beschikken over een royale bakinhoud, een kleine draaicirkel, een hoge snelheid en een uiterst efficiënt transmissiesysteem.

De hoogwaardige Fase V/Tier 4 Final Perkins-motor van 16,1 kW staat bekend om zijn duurzaamheid en betrouwbaarheid. De motor werkt in combinatie met een betrouwbare “Poclain “Twin Lock”” hydrostatische aandrijving en individuele wielmotoren

Met een transportgewicht van minder dan 1400 kg mag de 1T-2 worden gesleept, wat transportkosten verlaagt en het gebruiksgemak vergroot

De grote pendelhoeken zorgen ervoor dat de wielen van de kipper altijd contact met de grond houden. De uitstekende grip van de kipper verhoogt de terreinprestaties en productiviteit.
 

VEILIGHEID

NIEUW op de 1T-2 van JCB is de unieke tweetrapsvergrendeling. Onze grotere machines zijn uitgerust met dezelfde technologie.  Bij deze standaard vergrendeling dient de machinist op de stoel te zitten en de heupgordel vast te maken voordat hij kan rijden.

De dashboard 2-serie heeft een nieuwe parkeerremknop voor extra veiligheid en een standaard Hi-Viz oranje rolheupgordel voor comfort en bescherming

Het standaard in- en opklapbare ROPS-frame beschermt de machinist wanneer de machine naar voren kantelt en een lagere hoogte heeft tijdens het transport

Altijd eenvoudig en moeiteloos in- en uitstappen met drie contactpunten

De stuurkolom over volledige breedte uitgevoerd in staal beschermt de machinist en het platform tegen vallend materiaal

De veiligheidsfuncties zijn onder andere groene ledzwaailamp met heupgordelindicatie, JCB LiveLink-telematica en geel gelakte Hi-Viz treden en handgrepen